Nieuwsoverzicht

Lestip – Lesmateriaal Jonge Jury

Omdat voor PLOT26 leesbevordering en het ontwikkelen van leesplezier als een rode draad door de methode lopen, omarmen wij ook dit jaar weer van harte het initiatief van de Jonge Jury, om lesmateriaal te ontwikkelen bij de 11 leestips. Dus ook dit jaar vind je de lesmaterialen bij de 11 leestips op onze website terug.

De Jonge Jury stimuleert jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs om jeugdboeken te lezen en om hun stem uit te brengen op hun favoriete boek. De elf leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap worden in de klas behandeld met het daarbij behorende lesmateriaal dat is ontwikkeld door PLOT26-auteur en docent Caroline Wisse-Weldam en Nicky de Boer, onder andere werkzaam voor Leesplein, de landelijke site van de bibliotheken.

Genomineerden

Extra trots zijn wij op ‘onze’ Young Adult-schrijvers waarvan er dit jaar maar liefst zeven genomineerd zijn: Margje Woodrow, Buddy Tegenbosch, Rob Ruggenberg, Natasza Tardio, Maren Stoffels, Martine Letterie en Mirjam Mous! Allen schreven een verhaal voor een van de lessenseries van PLOT26 of een kort spannend verhaal voor Plotify. We hopen natuurlijk van harte dat een van hen er met de prijs van de Jonge Jury vandoor gaat.

Het lesmateriaal

De Jonge Jury is sinds vorig jaar vernieuwd qua opzet: er is gekozen voor een flexibele, modulaire opbouw, zodat je als docent zelf kunt kiezen hoe je met de Jonge Jury wilt werken.

Je vindt de materialen voor docenten en leerlingen hier:

Lestips
Gratis proeflessen van PLOT26 proberen?
Probeer nu!